Oktober

Hösten har tagit över helt och all växtlighet sprakar i olika nyanser av grönt gult rött och brunt. Så vackert. Synd bara att vi inte riktigt kan njuta av all färgprakt då solen mest lyser med sin frånvaro.
 
Jag har nu tagit in olivträdet från balkongen. Jag vågade inte riktigt vänta längre. Det sägs ju att man helst ska vänta ut tills dess det varit en köldknäpp så att trädet fattar att det är dags för vintervila men jag är ju så rackarns rädd att det ska frysa sönder så jag bestämde mig för att nu var det dags. Vi har ju haft temperatur närmare nollan några nätter så kanske det räcker.
Detta blir tredje vintern som trädet står ute i mitt svala trapphus. Bättre vinterförvaring kan det inte få. Nästa vår är det dags för större kruka tror jag...
Fortfarande blommar det faktiskt på min balkong. Krassen lyser upp i det grå. Det kommer fortfarande nya knoppar även om bladen börjar tappa sin spänst. Jag har inte hjärta att städa bort det ännu...den får växa vidare och pryda sin plats fram tills dess frosten tar det..
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0