Regn och bara regn..

Vilken trist sommar, det är mulet och kallt och den värme vi hade några dagar vid midsommar kan liksom inte kompensera resten längre.. Temperaturen kommer sällan upp över femton grader och på kvällar och nätter är det kallt..jag vill inte ens ha öppet balkongdörren. Annars är det bästa jag vet på sommaren att sova för öppet fönster, frisk nattluft är så skön att sova i. Men nu känns det bara kallt..
Jag har ännu inte börjat min semester...har två veckor kvar att jobba. Lyckost mig...kanske hinner sommaren komma innan dess? För hur ska det bli till vintern om vi inte ges möjlighet att samla på oss värme sol och energi...det här vädret tar vår energi...det ger ingenting..

Trist.

Har försökt några dagar att lägga in bilder här på bloggen men inte ens det fungerar längre..

Kanske det beror på vädret det med..

Skönt med torsdag i alla fall...nu har jag hela långa helgen framför mig och jag hoppas verkligen att solen får lysa imorgon. Vi ska jobba i trädgården i huset på landet och då skulle det vara skönt med sol och värme..
Tar i alla fall kameran med mig och hoppas kunna lägga in nya bilder snart.
Som man sår får man (snart) skörda..

På kolonilotten växer det så det knakar...allt utom sockerärtorna som i år bestämde sig för att strejka..av mina torkade ärtor blev intet. Märkligt..men så blev det. Har istället köpt färdiga plantor av broccoli och ser fram emot att se hur de ska växa till sig. Potatisen är också seg i år..har knappt kommit upp alls...måste bero på sättpotatisen eftersom grannen bredvid och fler med henne har jättefina potatisplantor redan.  Men förövrigt så växer allt annat...så även ogräset :-)
 
På balkongen och i mitt köksfönster får jag också se framemot god skörd..salladen är plockfärdig och god..persilja, basilika likaså..tomater och gurka på gång ordentligt men chilin har inte knoppat sig än...inte heller physalis. Men sommaren har just börjat häruppe så jag ska inte klaga..ännu.
Bilder kommer..
 
 
 

Midsommarafton

Vilken fantastisk midsommarhelg, solen sken från en blå himmel och det var varmt hela midsommarafton...och solen skiner idag...på midsommardagen och det känns ännu varmare. Så skönt att det äntligen fick bli sommar här uppe. Efter en lång kall vinter och vår så känns det välbehövligt..
Glad midsommar :-)

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0