Vårsol

Äntligen blå himmel och solsken..korvgrillningspremiär och ett alldeles perfekt solläge bredvid ladan. En skön helg.
Lördag morgon drog renhjorden förbi alldeles utanför oss längs älven..självklart missade vi hela alltet förutom att vi några timmar senare kunde se en eftersläntande ren och sen givetvis spåret alla renar lämnade efter sig. Av det framgick det att det måste ha varit ett hundratal som dundrat förbi...märkligt att vi kunde missa det...eller hur..men förmodligen låg vi och sov.
Det vita breda spåret närmare andra sidan älven är spåret efter renhjorden.
Eftersläntaren..
 
Idag söndag är det nästan lika fint väder som igår, solen har kommit fram efter en mulen förmiddag och det är 3 plusgrader i skuggan och i luften kan man känna våren. Jag har sett ett svanpar flyga över och hört att kanadagässen har kommit till Spöland...vi har satt upp nya holkar till småfåglarna så nu kan den komma på riktigt snart...våren.
 
 
 

Iskyla

Ja man ska aldrig gnälla om väder och vind...förra helgen stormade det och det var plusgrader och snön slaskade.... I morse när jag klev upp var det 20 minusgrader...och nu full snöstorm..inte fullt lika kallt som i morse men det ger definitivt ingen vårkänsla.
Jaja..
 
Häromdagen var det i alla fall vackert med lite sol och lagom kallt.. Kameran åkte fram och jag som gillar att fota detaljer blev alldeles förtjust när jag såg att "stuprörs"kedjan på lillstugan hade frusit till is..så här såg det ut i eftermiddagsskenet..
 
 
 
 

Nu är det äntligen helg, jag är ledig och jag kom just på att det idag är Vårdagjämning...
 
 

Vårstorm eller...

..vet inte vad jag ska kalla den, för våren är ju inte riktigt här ännu även om det känns så. Märkligt väder..mitten av mars och här i norr borde det fortfarande vara vinter eller hur? Nä istället har vi plusgrader, takdropp och vårstormar...Förra året såg det ut så här..
 
http://annalena1.blogg.se/2013/march/soliga-kalla-lordag.html
 
Men idag stormar det som sagt och jag har nu på morgonen fått jaga efter både soptunnan och snöskyffel som blåst ner mot älvkanten.. där fick jag dagens motionspass :-)
 
Soligt och fint är det idag som liten tröst i det annars stormiga Mesele. Vi får hoppas att det lugnar sig inför helgen.
 

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0