Nyårsafton

Vilket blåsväder vi har...men solen skiner och ljuset ute är fantastiskt. Känns lite som vår faktiskt..
Men först och främst är det nyårsafton och det nya året 2009 väntar runt hörnet.
Nyårslöften har jag inga att ge tänkte jag först men har ändrat mig....det kan vara bra att tänka till lite om vad man vill och följande löften är mina under 2009...Jag ska bli mer klimatvänlig, bli duktigare på att källsortera och byta ut alla glödlampor till energisparande sort. Ska tänka mig för både en och två gånger innan jag impuls-shoppar :-)
Jag ska bli snällare mot mig själv, motionera mera och äta nyttigare dvs försöka undvika godis och annat snask. Ska sträva efter att bli bättre på att hålla kontakten med mina vänner. 
Jepp, detta var några av mina nyårslöften...resten håller jag för mig själv :-)

                                                       Gott Nytt  År 
                    Ufo-ballonger istället för raketer och smällare 
    
 
Ha´re gott :-)

Årets näst sista dag..

..och jag kommer sakta men säkert tillbaka till det normala efter två dagar i migränens fasta grepp...skönt att det är över för denna gång.
I morgon är det nyårsafton och enligt väderleksrapporten jag nyss hörde väntas det storm och snö vid norrlandskusten. Huvva. Tur man inte ska ut på stan. Stan ja, missade just mellandagsrean som jag planerat att utforska och inte har jag hämtat mina glasögon heller...men på fredag...då är jag också ledig och förhoppningsvis finns det kvar lite reavaror till mig också...

Ute hörs just nu de första nyårssmällarna...att folk bara ids. Sen trodde jag faktiskt att det införts något slags förbud mot smällare och nyårsraketer, men jag kanske bara har drömt det?
Flera affärer har i alla fall tagit avstånd från försäljning av nyårsraketer i år och det tycker jag är bra...hoppas fler följer efter.
För är det något som är klimatovänligt så är det väl nyårsraketer och smällare för att inte tala om hur farligt det är...luktar illa och skräpar ner...både på backen och i luften. Massor av sprängskador på händer och ansikten varje år..Usch. Sen kan det ju vara kul att se på men varför inte skicka upp sådana där lysande lyktor istället, de är också fina att se på. Garanterat ljudlösa och luktar inte...
Nä, slut på moralkakor..
Nu blir det film på trean och en kopp te.
Ha´re gott  :-)

Jul-Tv

Vad vore väl julen utan alla gamla repriser....
Hur många gånger har man inte sett Kalle Ankas jul till exempel...ja, nu är ju inte det en repris kanske utan en återkommande tradition. Tänker på min systerson (7 år) och hans kommentar under Kalles jul...."Det här har jag ju sett förut..." Javisst är det så...jag såg Kalles jul redan på den tiden då det var svartvitt och det kommer förmodligen att visas för mina barnbarn också...det hoppas jag verkligen :-)
Men förutom Kalle, Karl-Bertil Jonsson och Ivanhoe och mycket annat som återkommande visas varje jul och nyårshelg så dammar man ju på svt och de andra kanalerna av de gamla långfilmer som man bara älskar att se om och om igen. I alla fall jag. För att nämna några...Ödets makt, Stolthet och fördom, Änglagård, Singin in the rain, Shakespear in love, Notting hill.... med flera...med flera...
Sen såg jag häromdagen en dokumentär om Arne Naess...vilken man, 95 år och fortfarande åker han pulka och är lekfull som få...roligt att se.
Men julen är ju inte bara tv. Såklart inte.
Jag har haft en bra jul, trevligt umgänge med nära och kära, haft det lugnt och skönt med mycket mat och godsaker...något för lite motion hittills men det tar jag igen senare :-)
Och jag är fortfarande ledig...ända tills nästa år. Härligt.
Ikväll blir det film på tv och fram tills dess läser jag Dödgrävarens dotter, en bok jag kan rekommendera alla lässugna.
Ha´re gott :-)

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0