Söndag

 Söndag förmiddag. Grått och disigt. Blåsigt. Plusgrader. Ur led är tiden. Det är slutet av januari och det borde vara kallt. Ur led är klimatet.
 
Januari 2017
 

Ja då var det dags..

Nu har jag börjat planera för kolonilotts-odlingen sommaren 2017..
Det börjar oftast väldigt strukturerat, jag planerar och ritar upp de olika delarna av lotten och bestämmer vad jag ska odla.
Sen köper jag de första fröerna.. och redan där barkar det ur spår.. Nån som känner igen sig?
Nåja. Det blir oftast bra i slutändan ändå och roligt är det att inspireras i de frökataloger och sidor som finns på nätet.
 
Planen för i år är att täcka så mycket som möjligt av odlingslotten. Inga tomma ytor annat än smala gångar och de ska täckas av tidningspapper och halm för att hindra ogräset titta fram. Jag har läst på lite om täckodling och det ska provas...
Täckodling kan du läsa om här:  http://www.odla.nu/inspiration/borja-med-tackodling
Det blir spännande och förhoppningsvis minskar det på sikt all ogräsrensning samt ökar på växtkraften och inte minst...håller fukten bättre.
 
 
Planen för denna sommar är att odla mycket lök och bönor. Det är lätt att förvara och något som jag använder ofta i min matlagning. Rödbeta, sockerärtor och någon salladssort blir det också liksom rädisor. Kryddväxtodlingen ska ökas på liksom sparrisbädden. Kanske potatis för att det är så gott med färskpotatis men jag nöjer mig med litegrann då jag inte har så bra förvaringsmöjligheter till de knölarna.
Och blommor...massor med blommor...
Nä nu blev jag extra längtansfull...
 

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0