Långhelg!

Långledigt är toppen och planen var att greja så mycket som möjligt på kolonilotten, sätta potatis och lök och påbörja odlingsbäddar på den del av lotten som består av gräsmatta.
Torsdagen började bra med sol och hyfsad värme. Jag var flera timmar på lotten och påbörjade en odlingsbädd på gräsmattan. Jättekul. Jag var riktigt peppad och nöjd efter det arbetspasset och jag fick till en fin bädd som jag möjligen kan plantera squashen i. I alla fall prova. Sen slutförde jag gången mellan lotterna...täckte med väv och bark. Snyggt och prydligt.
Planen att sätta ner potatis och lök i backen fick jag släppa på...det är inte tillräckligt varmt i backen ännu. Så där är jag nu igen...i väntan...på värme. Regnet öser ner och det är 10 grader varmt...suck.
Söderut har de sommarvärme och kan förmodligen snart börja skörda så smått...
 
Men...trots låg temperatur så grönskar det mer och mer...om än någon vecka senare än vanligt. I går nere vid strandpromenaden såg det ut så här..
Björkarna slår ut nu...och det brukar gå fort när det väl börjat.
 

Så min långlediga helg får fyllas av andra saker än odlingsglädje...
Kanske jag ska möblera om lite...en utmaning som heter duga på mina 43 kvadrat bostadsyta...

Äntligen..

Nu har jag kört i gång med pallkragarna och fyllnadsmaterial..fjolårsgräs, dynga och kompostjord...en bra början. I pallkragarna sätter jag nog squash, sallad och spenat..men det dröjer att tag till. Än är det inte varmt nog att sätta ut något här uppe. Men vad roligt det känns att ha fått påbörja i alla fall.
Närmast i bild kan man se sparrisen...i alla fall det som är kvar från fjolåret. Nya skott lär dröja det med... Allt känns lite framskjutet i år.. Nytt är att även sparrisplantorna fått en egen pallkrage. Hoppas nu på bra skörd detta år..framförallt hoppas jag att plantorna överlevt vintern.
Jo, björkarna har börjat slå ut nu också...och myggen hittade oss på kolonilotten ikväll. Så nog är våren på gång alltid :-)
 
 
 

Idag verkar värmen komma åter...

 Det är fredag och jag är ledig...veckan som har passerat i raketfart har varit både regnig och lite småkylig. Förvisso inte lika kylig som veckorna före men ändå ingen vårvärme. Björkarna har ännu inte slagit ut. Jag har nästan gått in i ett depressivt tillstånd där endast sol och värme kan lösa upp min stela lekamen. Jag har cyklat i regn, snöslask och även minusgrader emellanåt...i maj...det tar på kan jag säga. Jag avskyr kyla. Framförallt på våren. Jag längtar till min kolonilott så det värker i kroppen. Jag är rastlös och otålig över att få komma igång.
 
Idag känns det som en möjlig vändpunkt. Det har slutat regna och luften känns varm. Molnen hänger tunga över stan men vad gör väl det när det utlovats sol lite senare idag. Kanske jag äntligen kan sträcka ut kroppen och utbrista i ett galet vårskrik? Hoppas det.
 
Dr Livingstone i mitt fönster...i väntan på sommarvärmen och flytt till balkongen.
 
 

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0