Sköna söndag

Kom med solsken..
Lite luftkallt men så länge man var i lä i solen så var det jätteskönt.. Nere vid strandpromenaden blåste det men på ett uppfriskande sätt..isen har nu släppt helt, några få isflak kvar bara. Jag såg mer sjöfågel och några änder som boat in sig i slänten.. Fick en riktigt skön promenad, välbehövlig efter allt pysslande med plantor på förmiddagen.
 
 
Inga musöron på björkarna ännu..
 
Gräsänder
 
Umeälven
 
I morgon och en ny vecka, en kort arbetsvecka då det är röd onsdag på 1 maj.

Plantor

Satte ju en hel del frön...tomater ska man ju sätta i mars men resten jag hade blev ju lite av ett test...för mig själv. Jag tänkte att eftersom jag bor här i norr.. där allt kan sättas i backen mycket senare än i södra Sverige...borde man nog förså även blommor som kan sås på friland. Då skulle det bli snabbare tillväxt...jamen såklart det blir...men kanske det hade räckt med bara några veckor..inte redan i mars. Nu står jag här med massor av plantor, vissa mer uppvuxna än andra och många av de skulle förmodligen må jättebra om de kunde planteras ut eller i alla fall i större krukor. Men jag har ingen plats...alla fönster är  upptagna av tomat och physalis nu. Jisses så dumt.. Men då har jag ju lärt mig till nästa år...förhoppningsvis. Nu får det bli som det blir och jag får plantera om lite vartefter.
 
 
Hur tänkte jag här?
 
 
Tomatplantor och Physalis. Den stora Physalisen i hörnet är övervintrad från förra sommaren, ska bli intressant att se hur den kommer att ge frukt i år.
 
En av tomatplantorna har fått små blomknoppar...ger hopp om tomatskörd.
 
 
 
 
 
 

Lördag

Bild från förra helgen.
Idag har det varit riktigt aprilväder...moln sol och en hagelskur..men plusgrader och det är ju skönt. Nästan all snö är borta, bara några skitiga högar här och där som tar lite längre tid på sig då de är fulla av grus och dynga..
Gården är sopad och jag cyklar istället för att ta bussen..krokus och påskliljor i rabatten och snart kan man sitta ute igen med en kopp kaffe på uteplatsen.
 
OCH...nu är det bara drygt en månad till vi påbörjar resan till Italien...längtar.. längtar..
I morgon är det söndag, jag hoppas på sol såklart...morgonkaffe ute på balkongen är inte dumt alls och ger en försmak av sommaren.. Håller tummen för det!!
 

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0