Kolonilotten

Sådärja. Nu har jag vintrat min odlingslott. Jag är klar för denna säsong. Det känns helt ok om än lite vemodigt. I morgon går vi in i oktober och jag har skördat allt jag odlat denna sommar. Jag har planterat vitlök för nästa säsong...vilket känns spännande eftersom jag valt att sätta tre olika sorter. 
Jag har grävt ner löv och kompostjord, allt för att förbättra jorden för nästa säsong. Lagt löv och granris över min pallkrage med kryddor och lavendel för att öka möjligheten till att de ska överleva vintern.
Vitlök i pallkragar

Planeringen för nästa säsong pågår såklart. Men nu får lotten vila. Ses till våren!
 
 

Söndag

Jag har börjat vintra min odlingslott. Allt är skördat och jag har förberett odlingsbäddar och pallkragarna inför nästa odlingssäsong. Jag fyller på med lite material och har rensat bort lite av det som jag inte vill ha kvar i pallkragarna inför nästa säsong.
Det enda som är kvar innan jag kan låta den vara för säsongen är leverans av sättlökar av vitlök jag väntar på. De borde dyka upp i veckan och jag planerar sätta dessa i pallkragarna där jag i år odlat rödbetor och bönor.
Sedan får den vara i fred för i år. Jag däremot är redan i tanken full av planering inför nästa odlingssäsong. Precis som det ska vara :-)

Svampskogen

Förr om åren kunde jag traska långt in i skogarna runtom i Umeå för att plocka svamp. Hela hösten, varje ledig stund var jag på jakt efter trattkantareller, rödgul trumpet och Karl-Johan.
Sen blev jag varse Björn.
Då blev det slutgått för min del...
Som tur är har jag en skog nära mig som är garanterat björnfri. Där brukar jag dyka in emellanåt för att se vad som erbjuds...
 
Idag fann jag detta.
Stora gula fina kantareller och ett gäng rödgul trumpetsvamp.
Vilken lycka. Svamplycka :-)
 
 
 

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0