Odling

Nu är jag på gång! Potatis, lök, sparris, jordgubbar, morötter, mangold, rädisa, blandsallad.. allt under duk utom jordgubbarna.. Nu är det bara att vänta. Under tiden kommer jag att fortsätta rensa ogräs, det är mycket kvar. Buskar som behöver gödning och hallonen rensas.. Kvarvarande gräsytor ska bort och blommor ska planteras.. Men det få jag ta vartefter, sommaren har ju knappt börjat :-)
 

Duvor i stan!

Nu vet väl alla att duvor har en tendens att söka sig till ställen där man helst inte vill att de ska vara.. De dras gärna dit det finns människor för där kan de lätt få tag i något ätbart.. Jag kan tycka att de är fina att se på, lite småmysiga sådär att prata med och sällskapliga när de tror de ska få något gott att äta.
Problemet är när de kommer alldeles för nära...som nu när de försöker bosätta sig på min balkong. Häromdagen satt det två duvor här utanför, en på balkongräcket och en i blomkrukan där jag satt vallmofrön. Duvan i krukan stod och såg lite fundersam ut...precis som hon funderade på om storleken var rätt...eller kanske formen? Vad vet jag. Duvan på räcket däremot såg lite otålig ut...som om han ville skynda på lite.. Jag tyckte först det var lite gulligt, jag gillar ju fåglar, men insåg snabbt att jag inte har någon större lust att dela min balkong med en duvfamilj så jag viftade lite snabbt med armarna och de flög såklart iväg. En stund. Efter ett tag var de tillbaka och såg ut som om de hade bestämt sig..
 
Jag ställde då ut katten. Den svarta gipskatten som ser lite vaksamt bestämd ut och jag tänkte då att den skulle skrämma bort duvorna.
Gips-Sally
 
Men tror ni det funkade?
 
Nej, inte alls. Så här såg det ut dagen därpå!
Fru Duva spatserade modigt fram och tillbaka framför katten och såg inte det minsta avskräckt ut...
Idag köpte jag en orm...
En orm liggandes i fågelbadet borde väl få duvorna att begripa att de ska hålla sig undan och det verkar faktiskt fungera, än har jag inte sett till några duvor.
 
 

Lördag!

På kolonilotten idag städades det för fullt. Vi eldade och grävde i jorden och fikade i regnet... Men det var skönt...fantastiskt skönt att äntligen få komma igång. Fokus idag var ju mest på rensning av området så den egna odlingen fick komma i andra hand. Men jag har i alla fall med hjälp av Johanna fått sparrisen nedbäddad och jag har flyttat lite plantor från den gamla lotten till den nya. Nu är det bara resten kvar och jag hoppas på fint väder i morgon så jag i alla fall kan få sätta potatisen i backen..
I alla fall en bra start..en sparrisbädd på gång.
Fikapaus i regnet i provisoriskt skydd av marktäckväv :-)
Lilla snigel
Skönt att städdagen är gjord...nu blir det fokus på odling!

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0