Varma höstkvällar

Vad hände egentligen? Sommaren och värmen den bara försvann..efter att ha gästat oss med tropiska fuktiga nätter, soliga mycket varma dagar..så försvann den bara. Sommaren som skulle övergå i sensommar med varma kvällar till en höst med hög klar luft och vacker blå himmel...är nu bara borta. Ute är det ordentlig höst med en temperatur på ca 8 grader på morgonen och lägre nattetid...lite varmare på dagen men blåsigt och ruggigt. Nu har det dessutom regnat några dagar och den råa fukten tränger inomhus och allt känns kallt och fuktigt. Ungefär som en gammal sommarstuga på våren eller en ouppvärmd storsal i en gammal västerbottensgård på vintern..
Här hemma har vi ingen värme i elementen, det brukar man väl kanske inte behöva ha i augusti heller...det är mellan 16-19 grader inomhus. 12 grader ute. Vi blev ikväll less på att sitta här och frysa och har man ingen kamin eller öppen spis så får man ta vad man har hahaha...vi njuter nu av den värme som kupévärmaren från bilen ger. Hoppas på ett fuktfritt sovrum och täcke ikväll när jag ska gå i säng :-)

Ha´re gott :-)

Katten är redo..

Så här såg det ut idag när vi kom hem...katten har lagt sig i transportburen...ligger där än faktiskt...undrar om han är redo för flytt eller rädd att bli lämnad kvar? Söt är han i alla fall :-)Fina katten Månson

Denna måndag gick ovanligt fort, roligt att träffa alla som återkom från semestern. Mycket surr och prat om sommaren som varit. Nu är nästan hela styrkan samlad och allt känns som vanligt igen. Jag börjar redan planera nästa ledighet med start på torsdag, då går ju första flytten...då vi och katten flyttar ner på stan några veckor :-) 

Känns skönt att slippa leva i kartonger och säckar ett tag.... Och som jag sagt tidigare...den som väntar på något gott :-)

Hej hopp!

Längesen

Det blir långt mellan gångerna som jag skriver i bloggen. Bloggtorka ibland, men främst beror det nog på det kaos vi har här hemma nu. Vi flyttar snart så för tillfället är det mesta nerpackat i kartonger...ett kaos som fungerar ett tag. Problemet är att vi måste flytta två gånger...som om det inte vore nog att flytta en gång...Men så blir det...vi flyttar ut från lägenheten nästa lördag och får bo i kappsäck fram tills dess att vårt radhus blir ledigt för inflyttning. 1 oktober är det datum som gäller men förhoppningsvis får vi komma in tidigare. Hoppas hoppas...

Möbler, kartonger, alla prylar förutom de vi behöver till vardags kommer vi att magasinera...tur vi har snälla vänner och familj som upplåter plats för oss och våra prylar.

Men jag får försöka se allt positivt...svårt ibland för ett kontrollfreak som jag...men det kommer ju faktiskt att bli bättre...ett eget litet radhus, inglasad veranda och en fin liten trädgård. Den som väntar på något gott...

Igår lördag åkte jag med min yngsta syster och hennes två yngsta barn till Kvarnlund för att spana in kattungar..två söta gråvita ungar fanns kvar. En långhårig och en korthårig...två söta killar. Den långhåriga fick följa med syrran hem till två barns stora glädje...vad lillkissen ska heta är inte riktigt klart ännu...många namnförslag fanns men de flesta dissades direkt...Zlatan, Murre, Morris, Svenne...ja listan var lång. Under färden hem hette lillkissen Nisse och lilla M sjöng så vackert om Nisse och hans nya hem så kattungen höll sig lugn förutom några pip ibland som snabbt överröstades av mera sång och lugnande ord från bägge barnen :-)


Lillkissen hemma i sitt nya hem

I morgon är det måndag och arbetet väntar...

Nästa måndag har vi gjort bort etapp 1 i vår flytt...det ska bli skönt...sen är det bara resten kvar!!

Med hopp om en bra arbetsvecka och vackert väder..

Ha´re gott


Smörblommor i hästhagen runt midsommar..

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0