Sista mars

Trots snöande och kvarvarande minusgrader kan jag i mina positivaste stunder ana våren ändå. Igår sken solen från strålande blå himmel och det fullständigt rann smältvatten från garagetaken på jobbet.
Solen värmer i ansiktet när den är framme och även jag som fryser för det mesta börjar tycka att vinterjacka med tjocktröja under känns alldeles för varmt..
Johanna har fått fräknar...
Så jag tror att våren är på gång.

Idag är det mulet och grådisigt....men plusgrader. Skönt, då fortsätter snön att tina bort. Fast jag undrar hur länge det kommer att ta innan snön är borta helt...

I morgon är det första april och starten på årets påskhelg. Skärtorsdag. Jag är långledig och det känns bra, har inga planer alls utan tänker ta dagarna som de kommer...bara vara.
Hoppas på fint väder och långa sköna promenader i solsken.

Men nu...lite mer kaffe och sen är jag redo att starta denna dag.

Ha´re gott

Söndag kväll

Nu har vi sommartid men var är våren? Här har det storsnöat oavbrutet hela dagen och inte en enda vårkänsla har jag haft....såklart...för inte dyker dessa upp mitt i snöyran inte...
Jag har däremot planterat mina små pelargonplantor i krukor...en och en....och hoppas på bra tillväxt så de till sommaren kan pryda min balkong. Tillsammans med mina tomatplantor och luktärtor...de förra är också på tillväxt medan luktärtorna ännu ligger kvar i fröpåsen...de behöver inte komma i jorden riktigt än.

Jag släckte förresten alla lamporna igår kväll klockan halv nio.....och det var så mysigt så de förblev släckta resten av kvällen också :-) Somnade tidigt och blev som vanligt förvirrad över tidsomställningen i morse...sommartid.....tur man vänjer sig snabbt. Tänker inte alls tänka på att i morgon bitti när mobilen ringer klockan 6 så är hon egentligen bara är 5....att man egentligen borde ha fått stanna i sängen en hel timme till...nä. så ska jag inte tänka.

I morgon är det måndag och jag har en kort arbetsvecka framför mig. Är ledig från och med onsdag och sätter inte min fot på arbetsplatsen förrän tisdag efter påsk. Så skönt med långledigt :-)

Nu ska jag mysa en stund i soffan framför tv´n...hoppas det visas någon bra film som kan avsluta denna snöiga helgkväll. Med hopp om att våren startar i morgon...

Ha´re gott :-)

Ikväll släcker vi ljuset...

Ikväll klockan halv nio släcker vi ljuset för klimatets skull. En timma framåt. Det känns viktigt att delta även om det kanske känns som en fis i rymden :-)
Vi kan göra så mycket mer egentligen men det här är en viktig manifestation...för klimatet...för miljön...för våra barn...för våra barnbarns skull...

För övrigt så snöar det igen....det verkar aldrig ta slut. Stora vackra flingor yr omkring precis som det vore julafton...ute kraxar kråkorna eller om det var skator....de små vårfåglarna har väl fastnat i någon snödriva och kan inte överrösta kraxandet...suck...

Drömmer om solsken och vårvärme...eller ännu bättre.. sommar vid havet och fötterna i solvarm sand...det vore något det :-)


Havet vid Sörmjöle...en dag i juni...

Längtar..


Men..än så är det vinter...eller vårvinter...i morgon börjar sommartiden och en förhoppning om att sommaren snart är här också.

Nu ska jag fortsätta ta hand om mina små tomatplantor jag just planterat om i krukor...de växer så det knakar och jag hoppas på en fin tomatskörd i höst.

Ha´re gott och kom ihåg att släcka ljuset ikväll :-)

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0