Äntligen..

Lördag och sol, rätt varmt i luften när det inte blåste... ca 15 grader mitt på dagen. Varmast och soligast i maj i alla fall.. Jag cyklade till kolonilotten och hann både gräva, rensa och sätta lite fröer, det känns fint. Åkte hem när det egentligen är som finast i den tidiga kvällsolen, men jag var så nöjd över mitt dagsverke även om det på långa vägar inte är klart. Jag har rensat en femtedel kanske, där jag ska ha min odling. Det kändes viktigast att få ner fröerna i backen sen kan jag ju rensa och pyssla på resten av sommaren vartefter det växer upp.
Här ska det växa mangold, rädisor, sockerärtor och potatis..kanske squash också.. Tänker inte ha så mycket olika sorter i år, skippar morötter och rödbetor i år.. Jag kommer att ha fullt upp med rensning av det som redan finns så då är det enklast att odla sådan som inte kräver allt för mycket.
 
Bland frösådden sticker det upp en och annan blomma eller växt som jag inte ville ta bort eller flytta på förrän jag vet vad det är för något...
 
 
Vinbärsbuskar har jag gott om...både röda och svarta..
Gullviva
I morgon söndag är det morsdag...då blir det helt andra aktiviteter än kolonilottsarbete.
 
 
 

Mellan Hägg och Syrén

I Umeå rapporteras maj 2015 som den solfattigaste på 46 år...och det har under maj regnat 101,6 millimeter och det hinner säkert droppa ner mer den tid som är kvar av månaden också. Ja, det är ju inte direkt så att jag blev förvånad när jag läste detta i Västerbottens Kuriren.
Därför blev jag glad när jag såg att det i alla fall är något som är som det ska va...det blomstrar och grönskar trots kyla och regn..
 
Nu blommar häggen
 
 
 

Återblickar

I juni har jag bloggat i åtta år. Något som började som ett tidsfördriv när min dotter flyttade hemifrån har blivit en del av mig och min vardag. Jag skriver inte varje dag och kanske inte om så speciellt intressanta saker, men jag tycker om det..jag tycker det är trevligt att dela med mig små bitar av min vardag...
Mest tycker jag om att dela med mig av mina foton..på blommor, djur och natur och andra motiv som jag för stunden tycker är roligt att fota..
 
Sally
Nexus
Ringblommor
Hallon
 
Humla
Ros

Åkersork
 
Gamla bron
Vid havet
 
Skörd
 
Vinter vid älven
 
Prästkrage
Inflygning
 
En period fotade jag mest fåglar..
 
Kalas
 
Venedig
 
Vackra byggnader och hus
 
Detaljer
 
Sirmione
 
Vindelälven
 
Älskad valp
 
Vackert visst!
 
Mer ringblomma..
 
Jag skulle kunna sitta hur länge som helst och bara lägga upp mer och mer bilder...men det får väl räcka så här. En blandad kompott av de bilder jag lagt ut genom åren...hundratals mer finns att se för den som ids bläddra igenom bloggen.
 
 
 


 
 
 

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0