Blåsigt..

Jisses vad det blåser, jag fick trampa för fullt när jag cyklade hem från jobbet...sådana här dagar behöver man ingen extra motion. De senaste dagarna har väderleken verkligen varit omväxlande..sol, regn, mulet, dimmigt, och hela tiden mer eller mindre  blåsigt. Jag bor visserligen vid kusten men det skulle vara skönt om det någon gång kunde få vara vindstilla...men de stunderna är korta här i Umeå. I alla fall denna årstid..
Men det är i alla fall en härlig årstid...trots blåsten...nu exploderar riktigt grönskan därute, björkarna är nästan fullt utslagna, gräsmattorna gröna och det blommar överallt av vårens blommor...häggen har tagit fart och jag såg att grannens bondsyrén också är full av sprickfärdiga knoppar..najs...

Jag längtar till sol och värme, semester och havet...hoppas på många sköna dagar vid Sörmjöle denna sommar.


stranden i Sörmjöle..


Snart sommar och sol..

Men än så är det bara maj och en hel del veckor kvar till semestern.

I morgon är det onsdag och mittiveckan igen...

Ha´re gott :-)

Liten har blivit stor..

Mina tomatplantor växer, Hundreds and thousands heter plantan för året...hoppas nu på en god skörd av röda fina små körsbärstomater..Hundreds and thousands...ampeltomat

Lavandula angustifolia är en av sorterna lavendel som ska pryda min kolonolott i sommar..men än så länge är de bara små plantor som väntar på utplantering efter järnätterna är gjorda..Little Lady, en annan sorts Lavendel som också ska få växa på lotten..

Detta är bara början, tänk så fint det ska bli och vad gott det ska dofta..i sommar på kolonilotten och i vinter när jag torkat lavendelblommor och blad och sparat i påsar för kommande användning.

För övrigt är det sköna söndag och jag ska nog ta mig en sväng ner på stan och till Glashuset där SURF ska husera denna vecka med film och annat skoj.

Ha´re gott

Lördag kväll

Kulturnatta hela dagen, lyssnat på Mullin Mallin och sett Afrikansa dansare, Generationskören var som vanligt jätteduktiga, fullt ös på scenen. Mängder av duktiga musiker, utställare och ett fantastiskt väder, soligt för det mesta..Glass på Schmeck och pizza på Pronto...en heldag av njutning för alla sinnen..
Avslutade nu min utedag med en promenad i kvällssolen..solen värmer fortfarande och jag mötte cyklister och gående som förmodligen var på väg ner på stan för kvällens utbud i kulturnatta.
Själv drogs jag till slätten, solen och grönskan...det är fantastiskt fint ute nu, den här årstiden är underbar...spirande grönska och allt känns krispigt och fräscht, luften lite småkylig så här på kvällen men med en sol som värmer skönt i ansiktet..En skön promenad på en grönskande slätt..


Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0