Lördag

Äntligen har kylan släppt sitt grepp. Efter veckor av iskall verklighet, temperaturen under tjugo minus nästan jämt har nu det äntligen blivit något varmare. Om man nu kan säga varmt om nio minusgrader men faktum är att det nästan känns som vår. Fåglarna skriker inte längre av kyla utomhus utan kvittrar så där lite längtande om att snart är det vår....
Här hemma är det totalt kaos...eller nästan i alla fall :-)
Vi renoverar badrummet. just nu är hantverkarna halvvägs...golvet har bilats och flytspacklats och nya avlopp är dragna...väggarna är även de spacklade och allt väntar nu på nästa steg...
I dag har vi städat bort det värsta av byggdammet och nu går det rätt bra att andas här hemma i alla fall...min migrän har frodats denna vecka och varit värre än någonsin...om det är av strejkande hormoner eller stress över badrumsrenovering och avsaknad av toa och dusch kan jag inte riktigt avgöra...kanske det är en kombination av bägge :-)
Men jag tror den släppt nu i alla fall...efter fyra dagar....puh.
Igår när jag kom hem från dagens tillflyktsplats med toa dusch och trevligt sällskap hos lilla syster hittade jag en avi från posten på hallgolvet...
Ett paket att hämta från SF. Efter en snabbkoll på bioklubben fattade jag att jag vunnit ett pris men inte vad...och paketet vägde enligt avin över sex kilo...gissa om jag blev nyfiken :-)
Hämtade det alldeles nyss och i paketet låg det en stor platt trälåda 40x50, en vacker låda med guldspännen och graverade mönster...i den en bok med vackra bilder från inspelningen av Till vildingarnas land, med soundtrack från filmen och boken signerad av regissören Spike Jonze...vilken grej va :-) Fast jag vet inte riktigt var jag ska ställa den, den ryms knappast i bokyllan :-)
Ikväll är det ytterligare en deltävling i melodifestivalen...en umekille ska visst vara med, har laddat med winegums och chips och hoppas på en trevlig kväll.
Men nu...kaffe med dopp.
Ha´re gott :-)

Måndag kväll

Så var det då dags för yoga igen...lika roligt idag...en inspirerande och duktig yogalärare och trevliga yogakompisar. Vi är nu fyra stycken från jobbet som går i samma grupp...skoj har vi och det är kul att göra något tillsammans även efter jobbet.

Idag började jag med en jättesträckning från höften och ner i låret....ja inte en yogaställning alltså utan jag sträckte min lårmuskel väldigt illa och fick världens jobbigaste muskelkramp......bara självbevarelsedriften hindrade mig från att ligga där på golvet och kvida högt...vill ju som inte skämma ut mig så här i början :-)
Jag andades i fyrkant och djupandades och tog till alla möjliga kombinationer av tekniker för att få det onda att släppa. Försökte under tiden att följa med instruktionerna till hur nästa övning skulle genomföras...haha...inte lätt kan jag säga :-)

Kvällen har sedan fortsatt i muskelarbetets tecken...vi har styrt runt och flyttat på möbler och plockat bort blommor och gardiner...i morgon kommer äntligen det nya fönstret i vardagsrummet på plats....

Så fint det ska bli :-)

Söndagspromenad

Nog för att jag är trött på vintern och all snö....men det finns dagar som denna då allt är så vackert. Strålande solsken från klarblå himmel...nästan vindstilla och endast ett par tre minusgrader ute. Helt perfekt väder för en långpromenad tillsammans med kameran.


UmeälvenLängs strandpromenaden...
Nya delen av Öbacka växer fram..
Skuggor..


Snösmältning på svingen-räcket..ser ni vattendroppen..vårtecken :-)


Änderna har det gott idag...


Övervintrad blomplantering..

Sköna söndag har börjat bra, solsken och lite vårkänsla fick jag på min promenad...

Ha´re gott :-)

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0