Valborgsmässoafton

Dagen har börjat med lite snö, regn och mulet....endast en plusgrad än så länge...
Har tagit en extra ledig dag idag. Känns bra. Våren är en jobbig tid på många sätt....tröttheten slår till med stor kraft just när det blir allt ljusare utomhus, nätterna inte är lika nattsvarta och solen väcker kissen redan vid fyratiden på morgonen. Då är jag tröttare än mitt i kallaste vintern. det är svårt att vakna och jobbigt att kliva upp ur sängen...tröttheten sitter i under dagen när egentligen vårsolen borde göra en pigg och alert...värst är det sådana här dagar...regnigt och disigt...
Men...jag har tagit mig upp och druckit dagens första kopp kaffe....nu ska jag ut och promenera. För det är nog det enda som får fart i mig en sån här dag. Frisk luft och motion....och kaffe, mera kaffe :-)

ikväll väntar firande med dagens födelsedagsbarn. E som fyller nio år idag på självaste valborg. Vi ska äta tacos och fira med presenter och tårta :-)

Men först...en stärkande långpromenad i duggregn och dis...har jag tur ser jag några vårfåglar och tussilago, sånt brukar också pigga upp mig.

Ha den skönaste Valborgsmäss...


Den här bilden piggar också upp...dotter med häst :-)

Söndag

Jag fyller mina fönster med plantor och blommande pelargoner i väntan på att sommarvärmen ska komma på min balkong. Tomatplantorna växer så det syns för varje dag, några av dom har till och med små blomknoppar....blivande tomater på gång alltså. Har aldrig upplevt det så tidigt på plantor jag själv drivit upp. Det måste vara tomatsorten och ett bra läge på fönstret. Jag har även små plantor av hängpelargon jag satt från frö....får väl se om det kan bli något att sätta i väggamplarna på balkongen eller om jag få köpa färdiga plantor när den dagen kommer.
Så här ser det ut i mina fönster just nu.


Pelargon som hängt med några år nu...första blomningen för året


Körsbärstomatplantor


Om man tittar riktigt noga...små små blomknoppar...början till tomater


Hängpelargon....förhoppningsvis :-)


Smygfotat sovande kisse genom förstret till balkongen :-)


Pelargon i köksfönstret

Förövrigt är det nu 10 plusgrader ute och solen har just gått i moln efter en solig förmiddag. Ute har snön nästan helt försvunnit och i varje rabatt blommar vårblommor som Skilla och Krokus, har även sett de första bladen till blivande Vitsippor i skogsdungen borta vid dagiset :-)
Det är verkligen vår nu....och snart är sommaren här. Åh vad jag längtar efter värme och sol..

Ha den skönaste söndag, i morgon är det måndag och en ny arbetsvecka hägrar...


Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0