Brännbollsyra och Fysikgränd

Japp, så var det dags då. Det är brännbollsyra i Umeå och olika evenamang står på programmet. Man kan vara nere vid kajen och lyssna på diverse olika artister, flanera runt stan och träffa festglada människor...trötta efter en dag av brännbollspelande. Eller...man kan som de flesta studenter, ungdomar och andra individer dra sig upp mot Ålidhem och den stora årliga Fysikgrändsfesten. Fast det behöver inte vi...det känns som om man befinner sig mitt i partajandet när man sitter hemma i soffan. Att befinna sig på Ålidhem denna festhelg innebär sömnstörningar, bullerskadade öron och ett inte allt för gott humör när söndagen till sist kommer. Fast det finns ju en hel del att titta på också även för oss som inte har lust att vara med och partaja. Man kan sitta på balkongen och observera de som traskar förbi...man kan se roliga saker i skyn...hittills en luftballong och en polishelikopter. Tänk att det kan vara så kul att titta på en helikopter som står alldeles stilla i luften. Jag tog till och med fram kameran...


luftballong över Campus...


helikopter över Fysikgränd....den var närmare än vad det ser ut på bilden :-)

Ja, mer än så här gör man inte i min ålder under brännbollsyran. Sitter hemma i soffan med en godispåse alternativt spanar ut från köksfönster och balkong på de aktiviteter som erbjuds på lämpligt avstånd från hemmet :-)
Sen så givetvis hörs allting mycket bra, bättre än värst och jag kommer förmodligen att få sova med öronproppar inatt.

Med hopp om god nattsömn

Ha´re gott

Sköna söndag

Min ledighet lider mot sitt slut...
Efter fem lediga dagar som kändes oändligt långa i början inser jag till min förvåning att det är måndag i morgon och arbetsdag. Vad fort dagarna gick.
Men, ledigheten har varit välgörande och även om det känns lite motigt att det är måndag så snart igen så återkommer jag till vardagen förhoppningsvis med ny energi...
Men visst känns det som att man behöver långsemester nu. Efter nästan ett helt år av arbetsinsatser behöver kropp och knopp få välförtjänt vila.

Jag är förresten i mål i Tappatrampet. Det tog mig 69 dagar att traska de 605 kilometer det är mellan Malmö och Prag. Känner mig nöjd över att det är gjort och jag fortsätter att använda mig av stegräknaren. Kan vara en sporre till att fortsätta traska även om jag för min del mest cyklar pga min hälseneinflammation. men jag rör på mig...och det är ju vitsen med det hela.

Här har solen just gått i moln och ytterligare en regnskur rensar upp bland pollen och damm, polisen har rensat upp på gatorna efter rånförsöket i morse och själv ska jag snart rensa räkor :-)
Det blir räkmacka med massor av räkor, sallad och skagenröra till middag. Gott va!!

Med hopp om sol och värme.
Ha´re gott :-)

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0