Silversmide

Måndag kväll och andra lektionen av höstens silversmide är gjord...ikväll gick det något bättre för mig. Jag hade i och för sig glömt alla grejer hemma men ändå planerat att påbörja något annat smycke för att låta förra veckans jobb vila ett tag. Ibland är det bäst att göra så..
Ikväll påbörjade jag ett hängsmycke som jag nog tror ska få bli en present att ge bort. Sådant är också kul..
Köpte även två gamla silverskedar för kommande smyckeprojekt...det känns spännande nu.
Utsågat i silverplåt, slipat och putsat..nu är det bara resten kvar..nästa måndag :-)
 
 

Höstkänsla

Inte bara en känsla kanske utan hösten är faktiskt här nu...björkarna här i Umeå gulnar och löven faller..höstfärger och kyligare luft...fina dagar har vi haft och jag älskar den höga klara luften så här på hösten..gässen samlas på umeälven och på Röbäcksslätten..på kolonilotten börjar det se lite tufsigt ut..ringblommorna blommar än och även andra höstblommande växter ser fina ut..men tillväxten på morot, palsternacka och potatis är inte så god. Jag var där i dag och drog upp lite för att kolla..det blev till en middag men nu får resten stå kvar någon vecka till..kanske det fortsätter växa lite till..det visar sig. Jag fotade lite...
I påsen lavendel, ringblomma, broccoli, potatis och morötter..lite rabarber, persilja och gräslök..kändes fint att få ta hem från täppan idag.
 

Äntligen! Silversmide - fortsättmingen..

Ikväll vae det start på min efterlängtade kurs i silversmide. Har bokat in mig så jag har hela höstterminen bokad..14 måndagkvällar sitter jag där och sågar, filar, hamrar och pillrar på med mina smycken. Det var så roligt att börja igen och flera av de som gick kursen med mig förra terminen var på plats även nu...plus några till.
Mitt första smycke för terminen blir ett armband. Idag kändes det som jag aldrig någonsin hade gjort detta förut och mycket jäklades...men från och med nu kan det bara bli bättre..så tänker jag. Någon bild blir det inte idag..får komma längre fram när jag har något mer än en oputsad silverplatta att visa upp :-)

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0