Fredag!

Efter en vecka fylld av blåst, snö, regn och kyla kom fredagen med en förhoppning om vår. Snön som föll har tinat bort och det känns faktiskt lite renare ute efter allt regnande. Blåsten har torkat upp gatorna och idag har solen gjort sitt för att hjälpa till.
 
Ute på slätten har leran börjat torka och man kan skönja grönskan..alla dofter av nytt och gammalt.. fågelläten, svanar som flög över och storspoven som jag bara kunde höra men inte fick se..
Nu är det vår och jag hoppas få se mer av den i helgen.
 

April april...

Som ett aprilskämt har snön vräkt ner över oss idag. Just när man liksom trodde att det var dags för våren med sol och värme..blommor och gröna gräsytor...knoppande trän.
Tänker dock inte lägga ut en bild på eländet utan visar istället bilder på vackra tulpaner från Norrbotten, lågväxande och vackra prydde de sin plats vid husväggen.
Betydligt vackrare än bilder på snöslask..
 
 

Vårblomma!

Idag har det varit en riktigt fin vårdag här i Umeå. Sol med inslag av lätta moln, 8-10 grader varmt och blåsigt såklart för det hör ju också till våren här vid kusten.
Min ambition idag var att fota vårblommor...Blåsippor och Vitsippor blommar för fullt längs strandpromenaden men inte en endaste Tussilago kunde jag se idag. Krokus och Skilla blommar vid varenda husknut och rabatt och även Snödroppar kunde jag se på håll. Vill ju inte gärna göra intrång i folks trädgårdar så mina foton på vårblommor blev få idag. Isen på Umeälven har släppt, det ligger bara kvar lite is längs kanterna och vid småbåtshamnen och på Röbäcksslätten har snön helt tinat bort. Det luktar vår!!
 
Blåsippa
Vitsippor
Öppet vatten i Umeälven

 
Ingen snö på slätten men blött och lerigt.
 
 
 

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0