Sista november

Har just kommit in efter en skön promenad ute i novembermörkret. Luften var kylig och frisk och himlen stjärnklar..en liten fin trekvartsmåne lyser på himlen och som den glada amatörfotograf jag är riktade jag kameran glatt mot skyn. Men tji fick jag...det hände ungefär samma sak som när jag försöker fotografera gässen på slätten...ingen skärpa...månen ser dubbel ut...dessutom mycket längre bort i bild än vad jag föreställt mig att det skulle bli..
detta trots att jag ställt in min kamera så gott det går...anpassat för mörker...jaja, skam den som ger sig. Förmodligen blir det jag som får ge mig till slut och inse att jag behöver gå en fotokurs...eller i alla fall läsa instruktionsboken till kameran ordentligare!!
Eller så gör jag det enkelt för mig och håller mig till objekt som faktiskt funkar att fota...typ lador och blommor..
Det var i alla fall en mycket skön promenad om än något halkig. Kylan har äntligen kommit och med den halkan..temperaturen ligger strax under noll fast det känns kallare, vattenpölarna har frusit och över alla vägar och gångbanor ligger en läskig film av is...som inga dubbar rår på. Så kör försiktigt!!


För ett år sedan såg det ut så här..

Hoppas snön kommer snart!

Sköna söndag och första advent

Har just kommit in från en långpromenad över röbäcksslätten. Det är skönt ute, Berit har blåst iväg någon annanstans så det var alldeles vindstilla ute. Några minusgrader och mulet...kändes lite förhoppningsfullt när jag tittade uppåt..kanske snön kommer snart. I fjällen och södra sverige verkar det vara totalt väderkaos...framförallt söderut. Vi kanske för en gångs skull bor alldeles rätt till på kartan...eller så drabbar de två stormarna samman här hos oss snart. Kanske det hos oss just nu är bara lugnet före...hmmm, det får visa sig.

Tog lite bilder under promenaden...som vanligt på slätten och ladorna..


27 november och helt snöfritt
i bakgrunden vägbygget


usch..


ladorna i bakgrunden


Trista bilder..jag vet. Men jag har tänkt följa eländet från början till slut...hela vägprocessen ska dokumenteras har jag tänkt. För min egen skull.

Hittade en bild på bloggen från förra årets första advent. Min täppa var då helt översnöad..

För ett år sedan precis!

Jaja, snön hinner nog komma och jag hinner förmodligen bli less rätt fort..men håll med om att snön lyser upp tillvaron så här i mörka november. Snart december och hemska tanke att det skulle bli en snöfri jul!

Första advent, regn och plusgrader...

Ur led är tiden. Här i norr är vi inte vana vid att det ska vara regn, lerigt och plusgrader i november...visst har vi haft slaskiga vintrar men då har det varit snöslask...inte lerslask. På söndag är det första advent och skyltsöndag och det utlovas storm, regn och skitväder..
Jaja...vad hjälper det att gnälla...ingenting. Som vanligt får vi gilla läget och vara glada för de personer som faktiskt gillar sådant här väder.

Jag gör det bästa av situationen och adventspyntar som om det vore som vanlig...har hängt upp julgardiner i köket och plockat fram några tomtar och adventsljusstakar. För hur det än är så är det mörkret som är värst denna årstid och livet känns lite lättare om man kan fylla sin tillvaro med ljus av olika slag.

Idag åker jag ner på stan och shoppar lite julgrejs, blommor och kanske en och annan tomte...vi får väl se. Avslutar stadsrundan med gofika på Mecka med bästa B. det ska bli trevligt.

För övrigt är det ju fredag och hela helgen ligger framför oss...så skönt!

Ha´re gott :-)

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0