Så här är det...

En av min och sambons favoritserier är medelålders plus...i morse läste vi denna strip i DN...vi fick oss ett gott skratt eftersom det inte är första gången vi ser liknelser mellan paret i serien och oss själva..
Nyårsafton...Hoppas det går att läsa...

Årets sista dag..

Promenerade på slätten idag, på årets sista dag och tittade ut över åkerlapparna där ladorna står och undrar hur lång tid in på det nya året det får se så här fridfullt och oförstört ut...när kommer alla grävmaskiner och traktorer att sakta men säkert gräva sig fram för den nya E12an?


Precis här kommer rondellen att ligga enligt kommunens vägplan, bortanför ladorna finns just nu hästhagar och alldeles till höger utanför bilden ligger det radhus vars fina slättutsikt kommer att förstöras av en stor rondell med en massa avfarter..


Bild från början av november...precis där jag står kommer nya vägen att dra fram från skogen till vänster utanför bilden och rakt neröver...


Utsikt från vårt sovrum...snart kan vi även se E12...

Jaja..jag kan sucka hur mycket som helst över detta vägprojekt men nu är det beslutat att sträckningen ska gå därute...rätt över min fina gamla slätt...men med det inte sagt att jag behöver gilla det...


Året som har gått har för mig personligen inneburit ytterligare en flytt...en flytt till ett litet hus med en egen liten täppa...äntligen efter år av balkongliv sommartid ska jag kunna plantera egna blommor och rensa ogräs, njuta av gräsmatta och fågelkvitter :-) Mina tomatplanttor kan jag i år driva upp i vårt inglasade uterum...blir ju nästan som ett växthus...härligt..


Så här ser det ut på baksidan...inte stort men oj vad det ska blomma..

Ja, nu var det ju inte tänkt att det här inlägget skulle bli någon årskrönika av året som snart passerat...
Ikväll är jag och sambon och kisse månson hemma och myser tillsammans i soffan, kanke till en bra film eller något som visas för övrigt på tv. Vi ska äta god mat och bara vara...tillsammans.

Måste förresten visa vad jag träffade på under min promenad i dag. En stackars liten råtta som förtvivlat försökte ta sig fram genom snön intill vägkanten...hade gärna velat hjälpa råttan på traven men då jag tycker dom är sötast på avstånd passade jag istället bara på att fånga honom på bild...


Liten råtta i snön..
Stackars liten, undrar om han kom någonvart där i snödrivan..

Jamen dåså...då vill jag så här bara önska alla ett riktigt Gott Nytt År

Ha´re gott :-)

Mittiveckan

Nu är det onsdag och jag har fortfarande kvar ledighet, så skönt det känns. Julfirandet är nu avklarat, igår hade vi alla våra ungdomar på plats för middag. Fem ungdomar och ett bonusbarnbarn...bonusbarn och egna barn...och så vidare...
Trevligt hade vi det i alla fall och som en av dom sa...det här gör vi om nästa år :-) och det ska vi, både till nästa jul och faktiskt redan till sommaren då vi bestämt oss för att samla alla igen för en grillfest i täppan..
Givetvis träffas vi däremellan också men kanske inte alla på en gång som igår.

Idag har sambon sovmorgon, själv ställde jag väckarklockan idag trots ledighet...inser att jag mår bättre om jag inte sover för länge. Ålderstecken måntro? Eller kanske klimakteriet som alltid är bra att skylla på...men men...en jämn och balanserad dygnsrym känns bäst oavsett orsak :-)

Dagen kommer förmodligen att innehålla lite städ och pyssel, kanske en stadsrunda för att kolla in nya köksgardiner...snart åker det röda ut och våren står för dörren...åhh så härligt. Var sak har sin tid brukar man ju säga och julen är fin men ack så kort i mitt hus..ska inte ta bort ljusstakarna riktigt ännu för ljusets skull men granen ryker nog snart, eller rättare sagt, vi ställer ut den i uterummet. sen får alla tomtar vackert krypa ner i sina förvaringslådor fram till nästa års juletid..

Nä nu drar det i kaffetarmen som vi brukar säga..dags för lite fika...sambon får väl sova en stund till men jag måste få mig en kopp kaffe nu.

Ha´re gott

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0