Spirande..

Det tog precis en vecka tills det började spira i en av mina krukor. Basilikan blev först..
Utomhus är det trist snöslaskväder...det växlar hela tiden mellan snö och regn och det blåser nästan stormbyar mellan husen. Sköna söndag har jag tillbringat inomhus hela dagen, rensat och pysslat och emellanåt läst...rätt skönt med en inomhusdag efter några dagar av rätt mycket aktivitet. För att vara jag alltså..
Helgen gick som vanligt alldeles för fort...nu väntar åter en arbetsvecka innan påsken gör sitt intåg.
Påskhelgen tillbringar jag på landsbygden, med hönor och tupp...och ett och annat påskägg. Kanske blir det en färd till Blåkulla också...man vet aldrig :-)
 
Påsktuppen
 

Alla bäckar små...

Jag släcker ljuset ikväll. För jag tror att det lönar sig..
 
 
 
 
 

Lördag

Ja fort har ytterligare en vecka passerat.. Förra helgens fundering över frösådd ledde inte till någon större aktivitet..biobesök och annat kul fick stå i fokus istället. Men idag har jag börjat och det kändes fint att öppna jordpåsen och känna doften av mylla.. Tomat, chili och basilika har jag frösått och nu är det bara att vänta..
Tyvärr har jag inte så mycket yta att spela med så jag får begränsa min förkultivering i år..och mycket av de fröer jag köpt kan ju faktiskt sättas direkt i backen eller i kruka när det blivit tillräckligt varmt ute.
För mig blir det balkongodling och kolonilottsodling hädanefter..och det ska nog gå bra det med även om jag givetvis kommer att sakna det fina trädgårdslandet med sina stora ytor och pallkragar...
På balkongen får jag satsa på krukodling med de kryddor och grönsaker jag vill ha lättillgängliga. Ni vet det här med att bara kunna gå ut och plocka sig lite sallad och nån krydda som tillbehör i maten...och givetvis blommor i mängder...
På kolonilotten får allt det andra sättas...potatis, morot och squasch bland annat..
 
Idag lyste solen igen efter gårdagens tvärsnöande..visst är det underligt att det varje år är lika förvånande att det dimper ner snö just som man trott att våren var här..men man vänjer sig nog aldrig. Den här snön kommer snart att försvinna den med och snart är det vår på riktigt.
 
 
Liten fönsterodling på gång. Basilika, tomat och chili...i förgrunden min fina Hibiskus som jag hoppas snart ska blomma..
 
 

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0