Vårdagjämning 2016

Äntligen kan vi säga att det faktiskt är vår även om det här i Umeå idag är mulet och precis runt nollstrecket.. Dagarna blir allt ljusare och energin återvänder i samma takt..
Om några dagar är det påsk och en skön långledighet för min del väntar.. Lediga dagar med lagom aktivitetsnivå och för första gången helt utan påskgodis. Jepp, jag är fortfarande utan onödigt socker. 80 dagar av 100 gjorda. Känns verkligen jättebra!
 
 
 

Earth hour 2016

Ikväll släckte jag i vanlig ordning mina lampor under Earth Hour då det för mig känns viktigt att på så sätt visa att jag fortfarande bryr mig.
 
Så här såg det ut hos mig och Sally i skenet från två stearinljus. Sämre kan man ha det...

 
 
 

Odlingarna


I år kan jag inte heller skryta med någon större mängd av fröodling...har för lite fönsteryta för det. Men Chili och Spetspaprika har jag på gång i alla fall. Tomat brukar jag alltid driva upp själv men i år får det bli köpta plantor, det blir nog bra det med. Kanske det till och med blir bättre..
Förövrigt satsar jag nog på blommor i år, i alla fall på balkongen. På kolonilotten däremot ska jag frossa i allt möjligt..
 
Våren närmar sig med kraft, även om det just idag frös till lite efter flera dagar av plusgrader med takdropp och slask. Det har till och med siktats svanar över Degernässlätten... och snart har vi Kanadagässen här, det säkraste vårtecknet..  Som jag längtar. Efter bar backe och torr asfalt, spirande gräs och doften av mylla i den där lite halvråa vårluften...
Snart så.
 
 

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0