Lördag

Nu så här i slutet av april kan vi äntligen ana att våren faktiskt är här..idag är det varmt och solen skiner bland molnen. Snön är nästan borta, det ligger lite snöhögar här och var men de borde snart ha tinat bort de också. På måndag är det valborgsmäss och då kommer det förmodligen att snöa..inte så ovanligt här uppe..men sen så är det inte länge till sommarvärme och sommarsemester..dagar vid havet och på kolonilotten. Mina tomatplantor växer och jag har ingen som helst aning om vad de olika plantorna är för sort längre..men det spelar ju ingen roll, det lär ju visa sig så småningom :-)
Physialis och leanderklocka växer för fullt de också och behöver snart planteras i större krukor. Men det får bli nästa vecka...för nu är jag på väg igen, som en annan nomad, flyttar in till stan och till en fin liten lägenhet med balkong och bra läge. Täppan byts ut mot balkongodling..men det känns fint. Ibland krävs det lite svängar hit och dit innan man vet vad som känns viktigt i livet. Till hösten väntar mer silversmideskurser och fram tills dess hägrar odling på kolonilotten..och pyssel ute på landet, vid ett hus.. där det snart tinar fram en trädgård som ingen riktigt vet hur den ser ut..livet känns bra och är det något jag ytterligare fått bekräftat det senaste året..så är det att man ska ta vara på varje dag...här och nu..och det tänker jag göra.Med hopp om sol och inte regn i morgon då flyttlasset går önskar jag er den skönaste lördag och helg. 

Silversmide - sista lektionen..

...för denna gång. Har anmält mig till höstens kurs som startar i slutet av augusti. Känns bra att ha det att se fram emot. Kvällens lektion blev något stressig. I min iver att göra klart hängsmycket så jäklades det hela tiden. Vid lödning av alla delar gled den större biten undan och satte sig helt fel på silverplattan, som tur är gick den att flytta tillbaka till rätt plats men det innebar lite extra putsning pga att det blev lite skadat där biten först satt fast..sedan när jag skulle borra hål för ringen satte jag en extra repa med prylen precis bredvid där jag skulle borra....lite extra putsning blev det där också för att få bort den rispan. Stressframkallande extraarbete..
Men..hängsmycket blev färdigt...sånär som på trumblingen, det där sista nödvändiga som gör pricken över i. Men det får bli en annan dag..så någon bild på smycket blir det inte ikväll. Istället bjuder jag på en sommarkvällsdisig bild från Kvarnlund, alla hästars sommarparadis :-)


Ängen i Kvarnlund, bild från 2010.

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0