En ny vecka

Tänk att måndagar ofta känns som den tyngsta dagen i veckan...helgen är slut, man måste upp tidigt för att åka till jobbet...en hel arbetsvecka framför sig innan nästa helg...trist....men så ska det väl inte behöva vara egentligen...

Alla dagar har ju sitt värde, inte bara de lediga dagarna...det gäller bara att hitta de där små ljusglimtarna som faktiskt finns...även på måndagarna.
Även måndagar innehåller trevliga möten med andra människor, en glad nickning från busschaffören om man har tur, en blick och ett leende från någon bekant i centralhallen på vägen till jobbet,skratt och prat under morgonmötet innan allt startar igång på jobbet för dagen, fikarasterna..vardagen..kvällarna med nära och kära...

Det gäller bara att vara uppnmärksam och inte dras ner i vardagens tristess som vi alla lätt hamnar i emellanåt..vi måste bli bättre på att hand om vardagen...var dag har sitt värde...vardagen är det som är livet...

På jobbet har vi en väggbonad som någon omsorgsfullt har broderat...

ALLA DAGAR SOM KOM OCH GICK, INTE VISSTE JAG DET VAR LIVET

Nä just det, det är väl just det som är grejen. Vi väntar och väntar, planerar och ser framåt så vi ofta missar det som faktiskt är här och nu...LIVET.

Jag ska bli bättre på att leva var dag, här och nu...inte riktigt bara vara utan bara vara mera aktivt :-)

Ha´re gott

Dripp dropp dripp

Mulet, lite lätt blåsigt, takdropp, tre plusgrader....känns som våren är här. Bäst att passa på att njuta innan kylan slår till igen.

Hoppas snön på taket far idag...

Godmorgon

Fantastiskt. det är tre plusgrader varmt ute. I går kväll blåste det en ljum vind som kändes mycket ovanlig mot ansiktet när man är van vid det iskalla frostiga som vi befunnit oss i de senaste månaderna...kanske våren ger sig lite till känna nu. Jag känner i alla fall spirande vårkänslor inom mig, hopp om varmare årstider, tussilago och fågelkvitter...
Så härligt.

Idag är jag ledig och ett besök hos sjukgymnasten väntar...denna gång ska jag gå hela vägen runt..inte gena över slätten som förra gången då jag fick plumsa i knädjup snö. Nä man gör inte om samma misstag tre gånger...nu har jag provat slätten både i snöstorm och djup snö :-)
Fast i dag utlovas både plusgrader och solsken så jag kanske provar slätten när jag är på väg hem..ska då ta kameran med mig och se om jag kan fånga något tecken på vårens ankomst...takdropp från ladorna kanske?

Annars lunkar det mesta på i vanlig ordning..jobb och lediga dagar blandas friskt och någon längre ledighet kan man inte vänta sig förrän påsk...och den är sen i år...inte förrän i slutet av april kan man se extra röda dagar i almanackan. Det är bara att gneta på...Det är inte så långt bort innan vi får se dessa vackra maskrosor blomma i vägrenen...några månader bara.

Med hopp om solsken idag...ha´re gott :-)

Anna-Lena

Min vardag och mitt liv..

RSS 2.0